Bränslefilter

Välj ditt fordon

Sök via fordon

  Välj din bil  
eller

Sök via registreringsnummer

Nya bränslefilter till bilen på nätet

Bränslefiltret är ett skydd som förhindrar partiklar från att komma in i motorn. Utan ett fungerande bränslefilter kan motorn och insprutningen till motorn påverkas mycket negativt.

Vanliga partiklar som bränslefiltret samlar upp är smuts och små färgflagor som kommit in i bränslesystemet vid tankning. Det kan också finnas rost som förorenar bensinen.

Även ett par mindre partiklar som tagit sig genom filtret kan leda till högre bensinförbrukning. Genom att skydda din bils motor med ett fungerande bränslefilter ser du till att din bil går längre med färre problem.

Speciellt i nyare bilar är det mycket viktigt att byta motorfilter regelbundet, då dagens bilar är mer känsliga för smuts. Fram för allt bränslepumpar och bränsleinsprutningssystem är idag mycket mer finkalibrerade än tidigare, och därför känsligare för störningar.

Igentäppta bränslefilter

Den främsta anledningen till att du behöver byta bränslefilter är att ditt gamla filter är igentäppt. Det finns ett par tydliga symptom på igentäppa eller icke-fungerande bränslefilter:

  • Accelerationsproblem - Ett vanligt tecken på ett dåligt filter är att bilens acceleration plötsligt förändras. Till exempel kan bilen börja svara dåligt eller plötsligt tappa fart.

  • Obehaglig lukt från avgasröret - Ifall du känner en obehaglig lukt kan detta bero på bränslefiltret. Ibland kan bilen också ha svarta avgaser.

  • Problem med tomgång och långsam körning - Ett annat vanligt tecken på dåliga filter är att bilen stannar när den körs på tomgång eller väldigt långsamt. Detta beror på att bilen får för lite ren bensin.

  • Motorn stannar - I värsta fall kan ett igentäppt filter leda till att motorn slutar fungera. Detta händer oftast när motorn jobbar väldigt hårt, så när du kör i en uppförsbacke eller accelererar kraftigt.

Kan jag byta mitt bränslefilter själv?

I de allra flesta fall är bränslefiltret enkelt att byta. Men på vissa bilar är det svårare att komma åt bränslefiltret. Kolla i din servicemanual innan du byter ditt filter. När du byter bränslefilter kan det också vara bra att byta motorolja och oljefilter.

Köp bränslefilter från Mister-Auto

Letar du efter ett bränslefilter till ett bra pris? Då har du kommit rätt. När du köper bränslefilter online från Mister-Auto beställer du från en av de största bildelsförsäljarna i Europa. Med verksamhet i över 20 länder och med över 300.000 bildelar i vårt sortiment har vi delen du letar efter.

Sök snabbt Bränslefilter efter biltyp