Bakljus

Välj ditt fordon

Sök via fordon

  Välj din bil  
eller

Sök via registreringsnummer

Bakljus enligt Mister-Auto

Bakljus eller baklyktor är en fundamental del av din bils säkerhetssystem och bör inte förväxlas med exempelvis bromsljus. Bakljusen består av minst två lampor som tänds automatiskt och avger ett konstant rött sken. Dimbakljuset ger ett ännu starkare sken som används för att andra bakomvarande bilar ska kunna se dig klart och tydligt genom dimma eller när sikten har försämrats kraftigt. Baklyktorna tänds normalt samtidigt som halv- eller helljuset. Enligt lag måste bilens samtliga lyktor vara hela och fungera till hundra procent, detta för att värna om trafiksäkerheten. Under dåliga klimatförhållanden som snö, regn och dimma är det extremt viktigt. Därför kan det vara en bra idé att alltid vara förberedd och ha ett par reservljus i bakluckan ifall någon lykta skulle gå sönder på vägen. På så sätt kan du spara både tid och pengar.

När ska bakljusen vara påslagna?

Det är numera tillåtet att köra med släckta bakljus i Sverige under dagtid. En del tillverkare har dock valt att alltid låta baklyktorna på sina bilmodeller vara påslagna. Andra använder istället en funktion som slår på ljusen automatiskt när det blir mörkt eller vid körning genom regn eller dimma. Lättare dimma eller duggregn kan däremot göra det svårt för sensorerna att aktiveras och då händer det att belysningen får slås på manuellt. Genom att alltid ha halvljuset på kan du se till att ljusen baktill också alltid är tända. En anledning till att istället ha bakljusen släckta är att det blir lättare att uppfatta när ett bromsljus tänds.

Köp bakljus online hos Mister-Auto

Behöver du köpa nya baklyktor för att de gamla inte längre fungerar? Eller vill du kanske bara ha ett par extraljus med dig i bilen för säkerhets skull? Hos Mister-Auto hittar du allt du behöver! Över 300.000 produkter finns med i vår katalog. Det finns med andra ord en anledning till att vi är den första anhalten för miljontals människor över hela Europa. Vi gör det enkelt för dig att hitta bland en mängd olika märken och modeller. Genom att använda vår praktiska sökfunktion hittar du snabbt rätt modell till din bil. Ange bilmärke, modell, bränsle och motortyp - eller bara registreringsnummer - så letar vi upp en rad alternativ för reservbakljus från din biltillverkare samt ett antal modeller från andra ledande bilmärken. Detta till en bråkdel av ordinarie marknadspris. Snabbt och enkelt! Spara tid och pengar så att du kan ge dig ut på vägen igen snabbare än du någonsin hade kunnat ana med hjälp av Mister-Auto.